EN İYİ SEO FİRMALARI 2021

EN İYİ SEO FİRMALARI 2021

Bir işletmenin can damarı trafiktir. Bir firma isterse dünyanın en iyi ürün ya da hizmetine sahip olsun eğer bu ürün ya da hizmetler insanlar tarafından bilinmiyor ya da bulunamıyorsa firma satış yapamayacaktır.  Bu yüzden şirketinizin web sitesinin arama motorlarında arandığı zaman en üst sıralarda yer alması firmalar için çok büyük önem taşımaktadır. SEO firmaları ile yapılacak çalışma sonucunda 2021 yılında websitenize daha çok trafik gelmesi daha çok ziyaretçi ve müşteriye ulaşmanızı sağlayacaktır.


SEO şirketleri bu aşamada devreye girerek şirketlerin arama motorlarında üst sıralara çıkmasını sağlayabilmektedirler. Fakat her sektörde olduğu gibi SEO sektöründe de işini iyi ve kötü yapan kişiler bulunmaktadır. Bu yüzden 2021 yılında çalışacağınız SEO firmalarını seçerken dikkatli olmalısınız çünkü SEO uzmanları tarafından yanlış yapılacak SEO çalışması websitenize fayda sağlamaktan öte zarar görmesine neden olabilir.

Çalışacağınız ajansın en iyi SEO firmalarından birisi olduğuna, uzmanlığına, kendi websitesini nasıl sıraladığına ve güvenirliğine bakılmalı ve bunların sonucunda karara varılmalıdır. En İyi SEO firmaları olarak, Search Engine Optimization sektörünün dünyada en bilinen ve başarılı uzmanlarıyla ortak çalışma ve eğitimlerinde yer alarak bu sektörü en yakından takip ediyor ve son yenilikleri uygulayarak müşterilerimizin web sitelerinin rakiplerine göre avantajlı duruma gelmesini sağlıyoruz.

Neden çok iyi SEO firmalari ile çalışmalısınız?

Bir SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) firması ile çalışmayı hiç düşündünüz mü? Şirketinizin web sitesini arama motoru optimizasyonunu kendi başınıza halletmek yerine SEO firmaları ile çalışmanızın size neler katacağını görmek heyecan verici bir deneyim olacaktır.

Arama motoru optimizasyonu (SEO) konusunda bilgili misiniz?

Şimdiye kadar muhtemelen SEO’nun ne kadar faydalı olduğu konusunda kulağınıza çalınan birkaç cümle olmuştur. Ancak ekibinizde SEO konusunda uzman birileri yoksa, işletmenizin SEO’dan nasıl yararlanabileceği konusunu merak ediyor olabilirsiniz. Özellikle dijital pazarlamaya yeni girdiğinizde SEO size karmaşık gelebilir. SEO hizmetleri için internetten bir araştırma yapıyorsanız muhtemelen birkaç SEO şirketi ile karşılaşacaksınızdır. Allı pullu ve muhteşem web sitelerinde neler yaptıklarını anlatsalar da özellikle bu dile yabancı biri iseniz bir SEO şirketinin ne yaptığı ile ilgili bir fikir edinemeyebilirsiniz.

SEO Firmaları

En basit tanımıyla bir SEO firmaları;  işletmelere çevrimiçi görünürlüklerini iyileştirmelerine yardımcı olmak için arama motoru optimizasyonu hizmetleri sunar. Arama motoru optimizasyonu, sitenizi arama motorlarında daha çekici hale getirmek için site tasarımı veya içeriğinizde değişiklik yapma işlemidir. Sitenizin, Google gibi arama motorları için daha iyi optimize edilmesi ve sitenizde ürünleriniz veya hizmetlerinizle alakalı anahtar kelimeler ve kelime öbekleri bulunması ile arama motoru sonuçlarında ilk sayfada yer almasını sağlayabilirsiniz.

Bir SEO şirketi ile çalışmanın en büyük faydası, işletmelerin arama motorlarında yer almasına yardımcı olma konusunda uzman olmalarıdır. SEO uzmanları, arama motorları aracılığı ile sitenize daha fazla organik trafik getirmenize yardımcı olmak için neler gerektiği konusunda oldukça uzmanlar. SEO ajansı ile çalışmanın ne kadar doğru bir iş olduğunu zamanla anlayabilecek, uzun vadede size sağlanan faydaları gördükçe ne kadar iyi bir iş yapmış olduğunuzu daha iyi anlayacaksınız. Şimdi, web siteniz için sizinle iş ortaklığı yapacak SEO firmaları ile çalışmanızın avantajlarından, arama motorlarında ki sıralamanızın nasıl iyileştirilebileceğine, potansiyel müşteri kitlenizi artırmanızdan, pazarlama ve reklam giderlerinizin önemli ölçüde azaltılabileceğine kadar birçok konuya değinerek anlatmaya çalışalım. 

SEO Firmaları ile Çalışmanın 5 Yararlı Avantajı

1- SEO web sitenizi geliştirecek

Bilindiği gibi günümüzde web siteleri için arama motorlarının ne ifade ettiğini anlamak için kâhin olmaya ihtiyacımız yok. Bu nedenle arama motoru optimizasyonu (SEO) oldukça önemli bir hale geldi. Geçmiş zamanlarda yalnızca endüstrileşmiş zengin şirketler web sitelerinin arama motoru sonuçlarında en üst düzeye çıktıklarını görebilmek adına SEO’ya ihtiyaç duyarlardı. Ancak günümüzde bu durum oldukça rekabetçi bir hal aldı. Şimdi ortada, her sektörden her şirketin bir rekabet içinde olduğu koca bir evren var. Bununla birlikte arama motoru optimizasyonu (SEO), hedef kitlelere ve potansiyel müşterilere ulaşmak adına daha fazla gerekli bir duruma geldi.

Optimizasyon ve anahtar kelimeler

Web sitenizde SEO olmadığını varsayalım. Asla yüksek sıralara çıkamazsınız. Siteniz, hızlı bir şekilde yükleme yapması için en uygun şekilde optimize edilmedikçe ve sitenize, hedef kitlenize uygun anahtar kelime içermedikçe aramalarda yüksek sıralarda olmayı unutun. İşte tam bu anda en iyi SEO firmaları ile çalışma gerekliliği ortaya çıkıyor. SEO firmaları, bu konuda deneyimli personelleri ile web sitenizi optimize eder, geliştirir ve hedef kitlenizi çekmeye yönelik analizler ortaya koyarak ona uygun nokta atışları yapar.

Pazarlama giderleriniz düşüyor

Bir SEO ajansı aramalarda görünürlüğünüzü artırmak, potansiyel müşterilere ulaşma şansını artırmak ve pazarlama için harcayacağınız miktarı azaltmak için çok önemli olan yöntemleri uygulamak üzere size yardımcı olacaktır.

2- Ne yaptıklarını iyi biliyorlar

Arama motoru optimizasyonu (SEO) konusunda temel bir bilgiye sahip olabilirsiniz ya da konu hakkında makaleler, blog yazıları ve araştırmalar okumuş olsanız da web sitenizi optimize etmek konusunda herhangi bir tecrübeye sahip olamayabilirsiniz. Bu şekilde kendi başınıza yapacağınızı öngördüğünüz durum tam tersi şekilde geri tepebilir.

Maceraya yer yok!

İşletmenizin başarısı, deneylere veya tahminlere dayalı olmamalıdır. Örneğin hatalı bağlantılar arama motoru tarafından cezalandırılmanıza sebep olabilir. İşte bu size zarar verecektir. SEO firmaları, siteniz için akıllı ve mantıklı kararlar almak adına gerekli bilgi, donanım ve deneyime sahiptir. Ayrıca onlarında sizi potansiyel bir müşteri olarak gördüğünü düşünürseniz, farklı sektörlerde farklı profillerde birçok müşteriye sahip olmaları; benzersiz sıralama durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi uygun bir şekilde ele almalarına imkan sağlar.

Tecrübeli ve konusunda en iyi SEO firmaları ile çalışmak arama motorunun algoritma güncellemelerini ve cezalar gibi beklenmedik değişikliklerin nasıl ele alınacağını bilmenizi sağlar. Çünkü bu firmalar bunları daha önce birçok kere deneyimlediler ve her potansiyel sorun karşısında hızlı bir şekilde nasıl aksiyon almanız gerektiğini anlatırlar.

3- SEO firmalarıyla çalışmak en iyi sonucu almanızı sağlar

Yazımızın belirli bir bölümünde bahsedildiği gibi işinizin başarısını şansa bırakmak veya web sitenize potansiyel olarak zarar vermek istemezsiniz. Bu konuda ne kadar iyi niyetli dahi olsanız ulaştığınız sonuçlar sizi başarıya götürmeyebilir.

Tecrübeli ve yıllarını bu işe vermiş bir arama motoru optimizasyonu (SEO) firmaları, web sitenizi, hedeflerinizi ve rakiplerinizi değerlendirebilir. Aramada görünürlüğünüzü artırmak için kapsamlı bir plan oluşturabilirler. Ne kadar zaman alacak olursa olsun, en iyi sonuçları elde etmek için doğru yolda olduğunuzdan emin olmak amacıyla ilerlemenizi izleyebilir ve planlarınızı düzenleyebilirler.

4- SEO firmaları ile çalışmak iyi bir fikir

Bir süredir arama motoru optimizasyonu (SEO) hakkında yazılar okuyorsanız, web sitenizi optimize etmek, yani içerikler yazma ve bağlantılar oluşturmak için gereken zamanı nasıl yaratacağınız konusunda bir fikriniz olmayabilir. Ayrıca, bu görevleri yerine getirecek kadar bilgili olmadığınız veya sitenizin görünürlüğünde bir fark yaratacak kadar hızlı bir şekilde bunları başaramayacağınız konusunda endişelere sahip olabilirsiniz. Profesyonel bir SEO ajansı ile çalışıyorsanız, en iyi yaptığınız işi yapmaya odaklanabileceksiniz. Uzun vadede aldığınız sonuçlar konusunda ayrıntılı bilgilendirilecek ve SEO konularında güncel bilgilere sahip olarak kendi işinizi en iyi şekilde yapmaya devam edeceksiniz.

5- SEO şirketi web sitenizin trafiğinin kalitesini artıracaktır

İşletmenizin arama motorlarında sitenin sıralamasına yardımcı olmanın yanı sıra, SEO şirketleri de sitenize gelen trafik kalitesini artırmanıza yardımcı olacaktır. Web siteniz için ürün ve hizmetlerinizle doğru bir şekilde eşleşen anahtar kelimeler ve kelime öbekleri için sıralama yapıyorsanız, sitenize getirdiğiniz trafik sizinle daha alakalı olacaktır.

Siteniz daha fazla sizle alakalı trafik aldıkça dönüşümleri etkileme olasılığınızı artırırsınız. Çünkü trafik artışı, sitenize gelen kullanıcıların, ürünleriniz veya hizmetlerinizle ilgilenme olasılığı daha yüksek olmasından kaynaklıdır.

En İyi SEO firmalarını nereden bulabilirsiniz?

İşini iyi yapan ve saygın SEO firmalarını bulabilmek, özellikle daha önce bu alanla ilgili hiçbir fikriniz yoksa sizin için oldukça zor olabilir. İnternette bir SEO şirketi araması yapmanız, hem yerel hem de uluslararası şirketler bazında birçok sonuçla karşılaşmanız demektir. Hangisinin güvenilir veya hangisinin kaçınılması gereken şirketler olduklarını nereden bilebileceksiniz?

Saygın ve işinin ehli ve size fayda sağlayabilecek en iyi SEO firmalarını bulabilmenin en iyi yollarından birisi, müşteri yorumlarını ve referansları okumaktır. Çoğu zaman bu yorumları şirketin kendi web sitesinde bulabilirsiniz. Ancak müşterilerin daha önce yaşadıkları deneyimler hakkında daha fazla bilgi edinmek için Google, Foursquare ve sosyal medya sitelerinden belirli öngörüler edinebilirsiniz.

Ayrıca belirli projeler ve durumları nasıl ele aldıklarıyla ilgili sorular sormak için SEO firmaları ile iletişime geçebilirsiniz. Bazen bu yöntem ortak bir çalışma gerçekleştirmeden önce nasıl olacağında dair bir fikir edinmenin en iyi yolu olabilir. Unutmayın, sorularınızı cevaplamada açık ve dürüst davranmaları iyi bir çalışma atmosferinde gerçekleşecek iş ortaklığına adım atmanızı sağlayabilir.

Comments